Wordless Wednesday #28 Asal Ada Kecil Pun Pada

- 9 January 2013. Updated 9 February 2019Bicara santai

Assalamua’laikum.

Wordless Wednesday #28 Asal Ada Kecil Pun Pada – Hanya seringgit!

cara topup p1 wimax quota

 @hafizmd – Peribahasa Melayu, Asal Ada Kecil Pun Pada.

{ 67 comments… read them below or add one }

fiezaradzi January 9, 2013 at 11:29 am

ingat kan pe yang kecil.. ehhee.. dah tambah kan? hehee

Reply

hafizmd January 10, 2013 at 8:45 am

keh3…dah tambah dah..silalah menikmatinya

Reply

azwan January 9, 2013 at 11:33 am

peribahasa ke tu, ingat bahasa orang bangla…
aku silap sendiri.hehe..

Reply

hafizmd January 10, 2013 at 8:45 am

keh3…peribahasa Melayu kita bro..hohoho

Reply

fiezaradzi January 9, 2013 at 11:43 am

nak minta pandangan kawan2.. lau nak ambil broadband, apa yg paling bagus sekali skg ni?

Reply

TehR January 9, 2013 at 11:20 pm

tiada yang paling bagus sebenarnya
perlu dilihat pada di mana kita berada dan liputan yang disediakan di kawasan berkenaan

Reply

hafizmd January 10, 2013 at 8:33 am

@cikgu,ooo..maksudnya terpulang pada tempat jugaklah…@fieza, sila ambil perhatian yer…hehe

Reply

pipoq January 13, 2013 at 1:20 pm

buat masa ni sy juga pengguna P1..dengan kuota 20Gb sebulan yang kekadang tak abis guna, takde masalah sangat dari segi kelajuan..

cuma tak best tu bila P1 punya liputan tak meluas sangat..

pada pendapat sy, kalau nak cuba yang lain tu tengok pada tahap penggunaan kita jugak la..kalau kita memang jenis atas talian sepanjang masa di mana juga, kena la pilih yang paling meluas liputannya..

kalau untuk kat rumah je, tengok pada fulusnya je..hehehehe

Reply

suri January 14, 2013 at 5:04 pm

wireles kt umh saya tu wifi ok jer hee…tu mahl byr bulan rm70 lebih hurm… alang2 blh call call jer mk ayh kt kg hee…

Reply

hafizmd January 15, 2013 at 11:43 am

@suri, tu yg syok tu….percuma callkan suri?

Reply

hafizmd January 15, 2013 at 11:54 am

Terbaik! Tgk fulusnya…kang tak fasal2 asyik kena call her memanjang..hehe

Reply

anif January 9, 2013 at 11:52 am

RM1 = 1GB.. Murah tu!

Reply

Dulu Lain Sekarang Lain January 10, 2013 at 4:54 am

RM 1 tu dah macam FREE jer tu. Nape kawe tak tahu lak pasal ni????

Reply

hafizmd January 10, 2013 at 8:30 am

keh3…ambepun tak tau nape deme tak tau…agaknya sebab ambe dah habis quota, dapatlah reminder pasal kena tambah quota…tp yg ni limited offer jer rasanya…

Reply

hafizmd January 10, 2013 at 8:44 am

Murahkan? Tu yg ambe topup jer tuh…hehe

Reply

belalang January 9, 2013 at 12:52 pm

RM1 untuk 1GB? awat rasa macam murah sangat? :P

Reply

hafizmd January 10, 2013 at 8:44 am

Mmg murah bro…limited offer kot…kalau harga biasa, RM10=1G

Reply

papa mifz January 9, 2013 at 1:23 pm

tawaran hebat la tuh yer…murah semacam jer…

Reply

hafizmd January 10, 2013 at 8:44 am

Limited offer agaknya…kalau tak, kena bayar RM10 utk 1G

Reply

Myra Jay January 9, 2013 at 1:28 pm

Okla tu, menarik :D

Reply

hafizmd January 10, 2013 at 8:43 am

Mmg amat menarik =)

Reply

ohcikgu January 9, 2013 at 3:08 pm

ehh..1gb aje?

Reply

hafizmd January 10, 2013 at 8:43 am

Cukuplah sementara nak tunggu cycle bil yg terkini..hehe

Reply

nurmisnan January 9, 2013 at 4:10 pm

murah giler brother..
kat Brunei ni guna BMobile 18 hari BRD38 = RM72++
RUGI BETUL..

Reply

hafizmd January 10, 2013 at 8:42 am

Mmg murah, tu yg ambe terus topup..

Boleh tahan mahal tu…huuu

Reply

Denaihati January 9, 2013 at 4:22 pm

betulah bro, yg penting boleh online. tak cukup top-up lagi.

Reply

hafizmd January 10, 2013 at 8:41 am

Itulah yg sebenarnya…janji dapat online..hehe

Reply

Ummi Hanie January 9, 2013 at 4:34 pm

wah murah top up quota tu ;)

Reply

hafizmd January 10, 2013 at 8:40 am

Limited offer agaknya

Reply

hairulafiz January 9, 2013 at 4:38 pm

murah betul nak tambah kouta, YES , RM 15 = 1GB

Reply

hafizmd January 10, 2013 at 8:40 am

ooo…kalau camtu, bab topup ni, wimax menanglah..

siap ada offer lagi, 3G+1G=RM30 saje

Reply

hairulafiz January 16, 2013 at 3:21 pm

aku kena tunggu coverage P1 okay baru tukarlah

Reply

hafizmd January 22, 2013 at 12:25 pm

@hairulafiz, ok jugaklah tuh..

Reply

boni kacak January 9, 2013 at 4:48 pm

apa benda tu ye???

Reply

hafizmd January 10, 2013 at 8:38 am

Top up quota bandwidth p1 wimax

Reply

suri January 14, 2013 at 5:05 pm

so tambah topup gak ker.suri tak tambah pun hee biarkan cam dulu2 masa pakai combo wifi heee… asal blh bukan blog fb dah ok nak laju mna lagi rasa tak perlu.tpi klu bro rasa perlukan laju blh jer tmbah heee

Reply

hafizmd January 15, 2013 at 11:42 am

@suri,ada jugak terfikir nak pasang streamyx, tp macam tak perlu pulak…ermm

Reply

yas January 9, 2013 at 5:23 pm

Ni mesti kes x cukup top up nih…hehehe dlu den guna p1 gak…la ni malas dah….amik unifi terus…hehehe

Reply

hafizmd January 10, 2013 at 8:37 am

keh3..itulah kesnya..tak cukup..nak tangkap unifi, tak sanggup nak bayar lagi…hehe, tp unifi mmg superb!

Reply

akubiomed January 9, 2013 at 5:33 pm

Saya sudah lama habis kuota tetapi buat tak tahu sahaja. :-)

Reply

hafizmd January 10, 2013 at 8:37 am

Buat tak tahupun takpe, tp slow sikitlah kalau p1 wimax ni..tp masih boleh online…hehe

Reply

Joe January 9, 2013 at 6:20 pm

Rm1 utk 1Gb. Ok ke? Sebab tak pernah pakai bband.

Reply

hafizmd January 10, 2013 at 8:36 am

Yg ni topup jer bro…yg pakaj asal 5G, speed 1mb =)

Reply

hafizrahim January 9, 2013 at 6:44 pm

murah la pulak ek 1Gb RM1..kalau camtu pakai yang paling rendah..topup je RM10..dapat 10Gb..dah leh cover sebulan..hehehe

Reply

hafizmd January 10, 2013 at 8:36 am

hehe..tp yg ni topup jer bro..kalau yg biasa, ambe pakai yg paling cikai jer…5G

Reply

UmmiKami January 9, 2013 at 7:14 pm

Salam hurmat..anak kampung tumpang lalu.. :)

Reply

hafizmd January 10, 2013 at 8:35 am

Assalam kembali,
Silakan ummi kami…terima kasih jejak kembali ke sini =)

Reply

sensasi2020 January 9, 2013 at 8:49 pm

Ingatkan binatang apa yg kecil tadi rupanya limit quota. Kenapa yg anda punya cuma RM1 dan yg saya RM10, setiap 1GB ditambah. Semasa contest iphone 5 berlangsung saya terpaksa membuat 6 kali tambahan quota. ini bermakna kena bayar RM60 utk next bill.

Reply

hafizmd January 10, 2013 at 8:35 am

keh3…ini once time offer bro…siap kalau 3g+1g hanya perlu bayar RM30 sahaja…

wow!dahsyat sungguh penangan kontest tuan DH kita…erm…agaknya offer ni baru start minggu ni kot?

Reply

effort lab January 9, 2013 at 10:43 pm

Berbelit sebut peribahasa tu adoi

Reply

hafizmd January 10, 2013 at 8:34 am

hehe…baru lembut lidah kita..hehe

Reply

TehR January 9, 2013 at 11:21 pm

memang sangat murah tu
aku pun nak juga kalau ada kat sini
hehe

Reply

hafizmd January 10, 2013 at 8:32 am

hehe…mmg murah cikgu, tu yg ambe topup tu..kalau tak topup, boleh lagi online, tp slow macam siputlah…hehe

Reply

sharafie January 9, 2013 at 11:37 pm

apesal murah sangat??aku pakai maxis ni mahal plak rasanya siap ade on-peak off-peak..hadess..

Reply

hafizmd January 10, 2013 at 8:31 am

kalau harga biasa, 1G Rm10, yg ni once time offer jer rasanya…

maknanya, maxis macam tak cukup bagus jer ni…ermmm

Reply

KiD January 10, 2013 at 3:17 am

asal barang jadi wang…. ewaaaahh. hehehee

Reply

hafizmd January 10, 2013 at 8:30 am

ewwahhh..mmg gaye seorang cikgu…hehehe

Reply

Ladfe Amir January 11, 2013 at 12:20 pm

dapat 1gb utk berblogging memang puas hati sgt.
lagi bagus drpd takde line internet langsung.

Reply

hafizmd January 16, 2013 at 2:31 pm

Mmg padanlah…seringgit jer…hehe

Reply

syaifuddin alias January 11, 2013 at 9:32 pm

cnfius ..guna apa yg ada jelaa..hihi

Reply

hafizmd January 16, 2013 at 2:32 pm

hehe..ini ambe topoup quota p1 wimax ambe yg dah habis

Reply

pipoq January 13, 2013 at 1:29 pm

ni agaknya sebab banyak sangat stream movie online kot..hehehe..

sy dulu memula ambik yang 5Gb jugak..bulan 10 tahun lepas diorang call offer 20Gb = RM89 (maknanya cuma tambah RM40 dari pakej asal 5Gb = RM49) terus je rembat..

Reply

suri January 14, 2013 at 5:07 pm

blh tahan rm 80 lobih huhu..tu mmg utk byr tiap2 bulan ar eh

Reply

hafizmd January 15, 2013 at 11:42 am

@suri, rasanya mmg bulanan…fuh!

Reply

hafizmd January 15, 2013 at 11:54 am

@pipoq,takde bro…entahlah…rasa cam cepat sangatlah pulak habisnya…(si kakak yg tgk upin ipin kat youtube…hehe)

boleh tahan jugak tuh…fuh!

Reply

faizal January 17, 2013 at 1:57 am

Walaupun kecil tapi ianya tetap bermanfaat

Reply

hafizmd January 22, 2013 at 12:18 pm

Mmg amat berguna tepat waktunya

Reply

Leave a Comment