Keputusan Terkini Belanda vs Costa Rica Suku Akhir Piala Dunia 2014

- 6 July 2014Bicara santai

Assalamua’laikum. Keputusan terkini Belanda vs Costa Rica. Belanda vs Costa Rica. Keputusan terkini masih lagi 0-0. Sekarang dah masuk minit ke -17 masa tambahan. Mampukah Belanda cari gol berharga untuk layak ke separuh akhir Piala Dunia? Kita tunggu ajerlah kejap lagi!

Keputusan terkini: Belanda 0 vs Costa Rica 0 (Belanda menang penalti 4-3)

Kalau penalti…fuh! Ok. Tunggu penalti.

- Minit akhir, Van Gaal ganti keeper sebab nak penalti. Masukkan Krul keeper Newcastle United. Nampak bijak taktik ni!

- Yeahhh! Krul jadi wira pagi ni! Taktikal cerdik Van Gaal memang menjadi! Belanda ke separuh akhir.

- Nantikan Belandan vs Argentina di separuh akhir Piala Dunia 2014!

Nak tak nak, pasti peminat Manchester United dah mula berbunga hati masing-masing…hehee

Liat jugak Costa Rica ni. Mau berpeluh peminat Belanda camni…hahahhaa

keputusan terkini belanda vs argentina separuh akhir brazil vs germany

Brazil vs Germany | Belanda vs Argentina. Pasukan pilihan korang? *Bukan waktu Malaysia tu yer.

1. Brazil vs Germany dalam aksi separuh akhir nanti. Neymar kemungkinan besar dah out sebab cedera tulang belakang.

2. Argentina vs Belgium. Argentina menang 1-0 lawan Belgium pagi tadi.

3. So, inilah saja update ringkas untuk kali ni. Harap korang semua sentiasa sihat dan lebih sihat dalam bulan puasa ni. Bola-bola juga, jangan lupa beramal….hohoo

{ 8 comments… read them below or add one }

Denaihati July 6, 2014 at 7:43 am

Germany macam nak juara je…. go go go Germany.

Reply

Zuan July 6, 2014 at 2:17 pm

yups, nampak macam germany juara je kalini ^^

Reply

zara July 6, 2014 at 1:40 pm

Untunglah ada update sebegini.bagi peminat bola yang kerja syif macam suami saya, pasti menggoogle info2 sebegini

Reply

amirulfaiz July 6, 2014 at 2:24 pm

Tu lah, first time tengok ganti keeper untuk penentuan sepakan penalti.

Reply

anuar July 6, 2014 at 2:59 pm

Harapa Argentina boleh menjulang trofi World cup tahun ini…

Reply

Hafizul July 6, 2014 at 3:41 pm

Hahaha..semoga ada tuah untuk Brazil…

Reply

myrujukan July 6, 2014 at 8:22 pm

semalam tonton belanda vs costa rica memang best. risau jer mana mana pihak akan gol, hehhee

Reply

Ismail N July 7, 2014 at 3:03 pm

Ho ho.. Hari Ahad cuti. Hari Sabtu layan dari 12 malam tengok bola Argentina vs Belgium, sambung pegi Holland vs Costa Rica.. Walaupun pada peringkat awal agak lembab Holland vs Costa Rica tapi hujung2 mendebarkan sampai kawe almost lupa dah abis time sahur… adehh!

Reply

Leave a Comment