Wordless Wednesday #51 Kembang Seperiuk!

- 29 January 2014Bicara santai

Assalamua’laikum.

Wordless Wednesday #51 Kembang Seperiuk! Gambar diambil untuk berkongsi keceriaan bersama keluarga! yeay….

resepi mudah buat cakoi sedap

Nak buat cakoi….

@hafizmd – Makan cakoi sedap tiap-tiap hari, boleh kembang jugak ni…hehehe

{ 31 comments… read them below or add one }

fyna January 29, 2014 at 1:37 pm

cakoi ke tue? waaa.. makan panas-panas sedap tue. nyum..nyum..

Reply

hafizmd January 30, 2014 at 1:30 pm

doh nak buat cakoi..mmg sedap makan masa panas2…fuuuh

Reply

suri January 29, 2014 at 2:04 pm

sedap sudahlah tentu kalau terlebih kembang ;)

Reply

hafizmd January 30, 2014 at 1:29 pm

Kembang mmg sedap…nak2 cakoi cicah kuah kacang

Reply

maza January 29, 2014 at 5:42 pm

cakoi?

sat sat nak cari gambo bendalah Cakoi itu!

Woooo.. sejenis makanan yang panjang2 itew.. hehehe

slurppp satu kali!

Reply

hafizmd January 30, 2014 at 1:27 pm

haaaa…betullah tu..kita panggil pak tongkol..hoho

Reply

TehR January 31, 2014 at 4:16 pm

pak tongkol ni aku tak pernah dengar pulak

Reply

hafizmd February 5, 2014 at 11:47 am

@cikgu, kita panggil ‘kayu khamad’ kan?

Reply

Azlan Vai January 29, 2014 at 11:01 pm

hahaha.. ingat ke apa la kembang seperiuk.. tapi kedan padan dengan kuah kacang yg umph ni baru layann

Reply

hafizmd January 30, 2014 at 1:26 pm

Betul tu. Cicah kuah kacang…perghhhh

Reply

Bobo January 29, 2014 at 11:04 pm

mana gmbr cakoi yg dah siap? :)

Reply

hafizmd January 30, 2014 at 1:25 pm

semua dah kena ngap…haha

Reply

Hafizul January 30, 2014 at 12:57 am

cakoi???macam mana ekk rupanya..nanti ceritakanlah..ye?hehe

Reply

hafizmd January 30, 2014 at 1:25 pm

hehe..kita kat ganu panggil ‘kayu khamat’ boh!

Reply

Juan January 30, 2014 at 8:23 am

cakoi ni kalau buat memang dia mengembang, hehehe

Reply

hafizmd January 30, 2014 at 1:22 pm

Mesti kembang, cuma kalau kembang sangat…ada rasa ‘tak best’ yis tu..jadi kena cukup2 jer

Reply

chii January 30, 2014 at 11:33 am

cakoi sedap kalo di cecah ngan sambal…

Reply

hafizmd January 30, 2014 at 1:00 pm

penang style, cicah kuah kacang…mabeles! chii cubalah buat =)

Reply

Denaihati January 30, 2014 at 1:32 pm

minum kopi dengan pekena cakoi cicah sos memang sedaplah,

Reply

akubiomed January 30, 2014 at 2:12 pm

Ini mesti disebabkan ramuan serbuk tepung penaik.

Reply

hafizmd February 5, 2014 at 11:49 am

hehe..yg ni, tak pakai serbuk tepung penaik..sekadar pakai yis =)

Reply

titan January 30, 2014 at 2:47 pm

dah goreng, pass sikit kat aku weh.

Reply

hafizmd February 5, 2014 at 11:48 am

hang mai sini..gua goreng panas2 =)

Reply

hafiz January 30, 2014 at 5:32 pm

Cakoi yg lembut memang feveret aku

Reply

hafizmd February 5, 2014 at 11:48 am

cicah kuah kacang bro!

Reply

yusri January 31, 2014 at 10:12 pm

ingatkan kembang setaman..huhu
ambe berehi pelek kuey ni…
makan cicoh dgn air teh…best…

Reply

hafizmd February 5, 2014 at 11:45 am

cicoh panah2…sedap boh!

Reply

Brader Sports February 1, 2014 at 11:32 am

Actually kawe tak faham he he.. sori. Nasib baik ada komen-komen di bawah tolong explain kan. Mintak sikit cakoi tu. Boleh?

Reply

hafizmd February 5, 2014 at 11:37 am

hehe…misi berjaya…

boleh bro..andai bertandang ke sini, insyaAllah boleh dibikin utk santapan petang =)

Reply

IntaNBerliaN February 3, 2014 at 1:52 pm

sy suka makan cakoi tapi bila masak saya tak reti nak bentukkan cakoi tu jd panjang, so, saya just bulat2kan dia jd cam cekodok.. hahha

Reply

hafizmd February 5, 2014 at 11:15 am

hehe..samalah kami..kalau tak jadi panjang, kementot pun jadilah…haha

Reply

Leave a Comment