Bukan Blogger Tegar!

- 17 July 2012. Updated 23 July 2012Bicara santai

Assalamua’laikum.

Lama sungguh ambe (saya) berehat. Hari Rabu lepas hinggalah hari Selasa. Nampaknya, ambe memang belum boleh dikategorikan sebagai blogger tegar. Ambe memang tak sempat nak jenguk blog anda semua. Nak bukak blog sendiripun jam dah pukul 1.00 pagi. Baik ambe tidur, lagipun ambe kena kerja lebih kuat minggu ni.

Kena pulak kelajuan internet ambe dah di’slow’kan. Habis bandwidth katanya. Ameb pelik juga, sape pulak yang makan bandwidth internet ambe yang sememangnya cukup-cukup makan saja ni? Sudahnya, ambe tulis entri ni pun kat ruang QuickPress jer. Nak lepas gian jugak! hehehe…

Maaf yer, ambe tak sempat jugak nak baca entri-entri terbaik yang anda tulis kat blog tu. Nanti ambe singgah dan baca sekali harung. Siap dengan komennya sekali. Memang ambe bukan blogger tegar, tapi ambe sebenarnya pembaca blog tegar. Bila ambe tak bukak blog sendiri, rasanya taklah ralat sangat, tapi bila ambe tak dapat baca entri terkini blog anda, ambe rasa ralat.

Itu kisah ambe hari ni.Sekadar entri pelepas rindu. Terima kasih sudi baca yer….hehehehe

@ hafizmd- Apakah anda blogger tegar? Atau dah sampai tahap ketagih blogging?

{ 88 comments… read them below or add one }

anif July 17, 2012 at 2:53 pm

:D Kira blogger tegar la ni…
Habis bandwidth? Kena upgrade UniFi tu jawapnya..

Reply

suri July 18, 2012 at 2:02 pm

har2 setuju kuat makan badwith ni bukan pula kuat makan nasi atau lauk pauk

Reply

hafizmd August 3, 2012 at 3:42 pm

@suri, bulan pose ni mmg tak kuat makan

Reply

hafizmd August 3, 2012 at 4:05 pm

Sikit jer tegarnye bro..kalau tegar, mau hari2 update blog

Reply

akubiomed July 17, 2012 at 6:29 pm

Memang hebat sampai habis banwidth. Sudah sah blogger tegar. :-)

Reply

suri July 18, 2012 at 2:03 pm

tak dpt blog asal ada QuickPress kira tegar ar juga

Reply

hafizmd August 3, 2012 at 3:42 pm

@suri, hehe…gatal sgt dah..hhaha

Reply

fiezaradzi July 26, 2012 at 1:57 pm

mana tak tegar, dua org kongsi satu internet yg mmg slow..haha

Reply

hafizmd August 3, 2012 at 11:19 am

@fieza, hahaa..tegar nengok citer korea adalah..hahahhaa

Reply

hafizmd August 3, 2012 at 4:05 pm

@Ab, sikit jer tegarnye…hehe

Reply

onlajer July 17, 2012 at 11:53 pm

ambe belum lagi, mungkin kalau dah guna hosting sendiri baru jadi tegar

Reply

Jebeng Otai™ July 18, 2012 at 2:01 am

yeah..jgn unggu lama2..hehe

Reply

onlajer July 19, 2012 at 5:53 pm

bukan apa jo tahun ini aku ada misi , tu yang aku tanguh dulu tu, er agak2 kalau tukar hosting ranking alexa menurun tak

Reply

hafizmd August 3, 2012 at 12:46 pm

@OL,cantilah tuh…kita tunggu..

Reply

hafizmd August 3, 2012 at 3:52 pm

@JO, cepat bertindak..hehe

Reply

hafizmd August 3, 2012 at 3:54 pm

cantiklah tuh…tp apa2pun platform, moga hepi =)

Reply

rosmaisara July 18, 2012 at 12:38 am

blogger tegar tu adalah org yg tetap update blog walaupun emosi xstabil..emosi sy xstabil ni ha, tu psl jarang update blog…kalo tgh happy,memang setiap sehari 1 artikel…hehehhe

Reply

hafizmd August 3, 2012 at 3:53 pm

Terbaik! Cuma jgn masa emosi tak stabil, entripun tak stabi =)

Terbaiklah Ros!

Reply

tehr July 18, 2012 at 1:14 am

memang dah boleh masuk geng blogger tegar ni, bro

Reply

hafizmd August 3, 2012 at 3:53 pm

hehe..tegar tak sangat cikgu, tegap ada sikit…hoho

Reply

ProfHariz July 18, 2012 at 4:02 am

Saya boleh dikatakan blogger tegar tapi banyak komitmen lain memang buat ketagih nak usha blog.

Reply

hafizmd August 3, 2012 at 3:49 pm

Mana yg utama, kenalah diutamakan =)

Reply

Dulu Lain Sekarang Lain July 18, 2012 at 5:46 am

Pakai DiGi borandband ker? kalau digi lepas abis bandwith tak kena potong tapi kelajuan di hadkan pada tahap siput.. Anyway jadi blogger biasa2 pon ok bro. Kawe pun tak tegar juga.. cuma tegap la..esehh…

Reply

suri July 18, 2012 at 2:05 pm

tegap heee nampk cam segak lagi berjalan tu heeee

Reply

hafizmd August 3, 2012 at 3:41 pm

@suri, itulah…tegap mmg bagus

Reply

hafizmd August 3, 2012 at 3:44 pm

wimax bro. mmg kena limit.
ambepun biasa2 jer…tupun dah ok. tegap?lagi bagus!

Reply

dzuandiey July 18, 2012 at 10:22 am

dah cukup tegar la sebab habis bandwith tu…hihihi….

Reply

suri July 18, 2012 at 2:07 pm

apa nk buat andai kata kwn2 dh ckp lagu tuh

Reply

hafizmd August 3, 2012 at 3:41 pm

@suri, kita tau kemampuan blogging kita sendiri =)

Reply

hafizmd August 3, 2012 at 3:43 pm

@dzuandiey,mmg tegarlah sikit

Reply

pipoq July 18, 2012 at 11:56 am

kehabisan bandwith tu memang rutin bulanan bg sy jugak..maklum la, pengguna khidmat P1 pakej yang paling murah (RM49 = 5GB sebulan)

tapi kalo kehabisan bandwith pun selalunya tak jadi masalah..ping je IP..ok la sikit speed dia tu..

sy pun lately agak kesibukan..kekadang tu tak sempat nak melayan blog sendiri, pegi jenguk2 blog kawan2 je..tu pun kekadang sempat baca je tak dapat nak mengomen bila sebelah tangah sambil menggelek anak..hehehe

Reply

chii July 22, 2012 at 12:19 am

bila abih bandwidth tu yg x best.semuanya jd slow..tu yg buat mood nak berblog terbantut

Reply

hafizmd August 3, 2012 at 12:41 pm

@chii, itu yg terjadi

Reply

hafizmd August 3, 2012 at 3:43 pm

sama pakejlah kita..
sambil mengelek anak, mmg tegar ni bro..hohoho
p/s-kena pasang unifi, baru syok layan drama korea…hehee

Reply

shraqs July 18, 2012 at 1:29 pm

Samala kita,.. bulan nie memang slow sangat2, macam2 hal nak kena settlekan. :)

Reply

hafizmd August 3, 2012 at 3:42 pm

Takpe bro, janji update satu dua entri seminggu utk kami..hehehe

Reply

suri July 18, 2012 at 2:06 pm

sy terpaksa slow skit sb dah 2 benda kena control huu..hope blog walaupun tak konsisten tpi mmpu jl2n2 ke ruamh bloger 3 ke 6 rumh blh ar heee

Reply

hafizmd August 3, 2012 at 3:41 pm

Takpelah suri…apa2pun, moga berjya dlm apa jua benda yg dibuat…insyaAllah

Reply

maza July 18, 2012 at 3:45 pm

maza pun sudah kehilangna momentum lah. huhuhu

ingat nak betapa dulu, cari ilham gitew.. hehehe

opppss. kalau lama2 lak karang terus tutup blognya.. ihik!>..

Reply

suri July 20, 2012 at 8:57 pm

asal ada mood nak berpose ok jer sumbat dlm blog hee

Reply

hafizmd August 3, 2012 at 12:43 pm

@suri, ada mood, semua boleh jadi

Reply

hafizmd August 3, 2012 at 12:47 pm

Maza cuti lama…tp sekrang dah nampak makin hebat lantunannye…yeahhh!

Reply

padin July 18, 2012 at 10:01 pm

hehee blogger suam aci tak gitu? ekekee

Reply

hafizmd August 3, 2012 at 12:47 pm

Suam2 best jugak…

Reply

yas July 19, 2012 at 1:51 am

kire tegar juga la nih….klau x xkan b/w tu cepat ngat habisnya kan bro….hehehe

Reply

hafizmd August 3, 2012 at 12:47 pm

keh3…tegar tang lain bro…

Reply

Cikgu Hairul July 19, 2012 at 9:39 am

Belum bertaraf blogger tegar. Ambe blogger segar bugar. Alhamdulillah masih mampu berjalan menziarah sahabat.

Reply

onlajer July 19, 2012 at 5:55 pm

apa sal aku nak komen dekat blog cikgu hairul dia keluar java script not install, so tak boleh lah aku nak mengarut hehe

Reply

hafizul July 20, 2012 at 2:10 am

emm OL ada masalah tak leh komen..aku ada masalah tak leh masuk terus blog cikgu hairul..haha..

Reply

hafizmd August 3, 2012 at 12:45 pm

@hafizul blog onlajer kdg2 aku pun ada msalah sama ngn bro, blog cikgu sekarang dah ok

Reply

hafizmd August 3, 2012 at 12:46 pm

@OL, rasanya blog dia kena serangan apa entah, sekarang dah ok

Reply

hafizmd August 3, 2012 at 12:46 pm

hehe..segar bugar lagi bagus

Reply

azman July 19, 2012 at 11:21 am

saya pun sejak akhir2 nih,kurang menulis blog huhuh – tak tegar lagi tu :)

Reply

hafizmd August 3, 2012 at 12:46 pm

Kejap jer tu bro…mesti rindu dan gatal tangan tu nanti..hehe

Reply

hafizul July 20, 2012 at 2:08 am

Hehe..bagus la tu kalau pembaca tegar..tapi lagi sesuai penulis dan pembaca blog yang tegar..pakai broadband ke??

Reply

hafizmd August 3, 2012 at 12:45 pm

yup, wimax yg paling cikai…hehe

kalau dua2 tegar, mmg dasat!

Reply

MDHAFiZ.NET July 20, 2012 at 6:59 pm

sy pembaca tegar je. .. blogger tegar blum sampai lg.. .dulu masa mula2 kenal apa itu blogspot dan blogging boleh la dkatakan blogger tegar sbb semua entri merapu. . hehehe. .
sekarang dh malas daa.. :)

Reply

hafizmd August 3, 2012 at 12:44 pm

hehe…pembaca tegar ok jugak, kalau semua nak tegar, payah juga tuh..hehe

Reply

Zida July 21, 2012 at 12:20 am

pehh, kalau sependek ni pun nak update, dah sah sah tegar la ni! sungguh. hehe takpe, kitorang tunggu je #eh (ayat penyedap hati)

Reply

hafizmd August 3, 2012 at 12:42 pm

hehe..baru perasan..nampaknya mmg tegar jugak..hahaha

Reply

titan July 21, 2012 at 4:16 am

ada yang kaki download atau kaki tengok youtube la tuu..

Reply

pipoq July 21, 2012 at 9:58 am

aku juga terasa tempias kata-kata titan ni..ahahahaha..

Reply

chii July 22, 2012 at 12:17 am

errr..ada rasa sikit la..ahahah

Reply

hafizmd August 3, 2012 at 12:41 pm

@chii,hahaha..samalah kita

Reply

hafizmd August 3, 2012 at 12:42 pm

@pipoq,hehe..sape makan timun, dia rasa sejuknye

Reply

hafizmd August 3, 2012 at 12:42 pm

@titan,biasalah…ada yg kaki cendol…hahaha

Reply

budak felda July 21, 2012 at 3:42 pm

kalau full time mmg kena tegar la kan sbb punca rezeki..tp bagi yang part time mcm saya hehehe.;) mmg bukan la kot

Reply

hafizmd August 3, 2012 at 12:41 pm

Itulah, mmg kena tegar dari pagi sampai ke petang

Reply

chii July 22, 2012 at 12:17 am

chii pun da x mampu nak jadi blogger tegar..kekangan masa disampng bebanan kerja lain lg.. huhu

Reply

hafizmd August 3, 2012 at 12:41 pm

Mana yg penting, mmg nak kena kita dahului

Reply

rahman July 23, 2012 at 2:08 am

bandwith habis.. huhu… terbaik bro :)

Reply

hafizmd August 3, 2012 at 12:40 pm

hehe…habis sbb layan drama

Reply

amirulfaiz July 24, 2012 at 4:51 pm

Boleh dikata tegarla jugak tuan ambe nih, hingga habis bandwith dimakannya. :D

Reply

hafizmd August 3, 2012 at 12:05 pm

hahaha…ambe tak tegar, wife ambe yg tegar ngn koreanya…keh3

Reply

iAwani July 25, 2012 at 10:33 pm

kalau bandwidth dah over, itu maknanya banyak pakai internet, dah boleh dipanggil sebagai blogger tegar dah tu :)

Reply

hafizmd August 3, 2012 at 11:27 am

keh2..bukan blogger tegar, tgk citer korea byk sgt…hhaha

Reply

muhammad fakhruddin July 25, 2012 at 11:56 pm

Bukan blogger tegar sejak masuk universiti hehehe ;)

Teringat pula lagu Separuh Masa kumpulan The Lima.

Reply

hafizmd August 3, 2012 at 11:24 am

hehe..takpe2…mana yg boleh kita tulis, kita kongsi sama2…

baru seronok blogging ni..

lama tak dengar lagu tu…kumpulan tu pun dah lama tak muncul

Reply

eiela July 26, 2012 at 10:42 am

bukan blogger tegar jugak, update blog lepas tu tinggal shj. hehe. ada masa baru jalan-jalan ke sana ke mari.

Reply

hafizmd August 3, 2012 at 11:21 am

hehe..kalau semua pakat update, nanti takde orang pulak nak jadi tukang baca…hahaha

Reply

fiezaradzi July 26, 2012 at 1:59 pm

haha.. habis sebab stream online. hihi.. ampun, pasni tak buat dah.. haha.. ade kisah?.. pasni leh la pecut laju2 kot..

Reply

hafizmd August 3, 2012 at 11:18 am

hahaha…ni awaklah ni…hahaha

Reply

daddydee July 27, 2012 at 12:50 am

saya pun tak tegar juga…sekadar hobi saja..suka baca dan komen blog orang…

Reply

hafizmd August 3, 2012 at 11:14 am

hehe..samalah…sekdar hobi tp mmg syok!

Reply

cik tom July 29, 2012 at 4:16 pm

blog ciktom pun seminggu xupdate sebelum ni..hehee

Reply

hafizmd August 3, 2012 at 11:03 am

gitulah…bila sibuk, nak login pun pun tak sempat

Reply

Oh! budu July 29, 2012 at 8:11 pm

xpe xpe, kiteorang faham. biasalah tu. pakai broadband ek? elakkan buka video kat youtube atau video kat mana2 lah.

Reply

hafizmd August 3, 2012 at 11:01 am

hahaha…biasalah…sekali dah bukan citer korea…mau habis cepatlah…hahaha

Reply

Leave a Comment

{ 3 trackbacks }