Bersedia untuk bertukar…

- 4 January 2012Bicara santai

Assalamua’laikum.

Baru masuk 2012, virus hackers nampaknya masih lagi memburu blog ni. Seronok sangat agaknya masuk dalam blog ni sampai nak hack muka depan.

Alhamdulillah, dahpun diselesaikan oleh pasukan Jom Hosting, tapi saya dahpun bulatkan tekad untuk pindah hosting dan juga domain blog ni ke tempat yang lebih ‘secure’.

Jadi, buat sementara waktu ni, mungkin ada sikit gangguan. Harap maaf yer.

Saya akan kembali mengamuk dalam masa terdekat ni.

35 total views, 2 views today

{ 54 comments… read them below or add one }

anif January 4, 2012 at 12:35 am

Aiks baru masuk 2012… Tak sedap betul bila dengar cerita macam ni.
Baca entri terkini Blogger anif´s: Jadual Kempen Derma Darah Bergerak Hospital Sultan Ismail Johor Bahru Bagi Bulan Januari 2012

Reply

b3njy January 6, 2012 at 1:07 pm

Manusia memang macam tu … macam2 ragam OOooo
Baca entri terkini Blogger b3njy´s: APA ? NUR AMALINA PECAH REKOD LAGI ?

Reply

hafizmd January 9, 2012 at 12:43 am

@benjy, mmg macam2 jenis yg ade…manusia oh manusia

Reply

hafizmd January 9, 2012 at 12:52 am

hiiii..nak buat camne..dah nasib badan…

Reply

Azman January 4, 2012 at 1:10 am

Apalah hackers tu nak nak yer….
Baca entri terkini Blogger Azman´s: Amalina Che Bakri : Saya tidak terkejut

Reply

hafizmd January 9, 2012 at 12:52 am

Nak puaskan hati depa jer kot…

Reply

suri January 11, 2012 at 1:55 pm

ada penunggu sini tu yg depa dtg bertalu2 huhu..harap akan sembuh secepat yg mungkin huuu..
Baca entri terkini Blogger suri´s: Adakah Kita Kawan?

Reply

hafizmd January 14, 2012 at 4:05 pm

@suri, penunggu tak bertuanlah tuh….hihiihihi

Reply

akubiomed January 4, 2012 at 1:16 am

Kacau daun betul. Ini boleh menyebabkan mood untuk blogging menurun. :-(
Baca entri terkini Blogger akubiomed´s: Blogger prihatin jom derma darah di PDN

Reply

b3njy January 6, 2012 at 1:08 pm

Teruskan semangat … walaupun kena hack …. jangan mengalah :D
Baca entri terkini Blogger b3njy´s: APA ? NUR AMALINA PECAH REKOD LAGI ?

Reply

hafizmd January 9, 2012 at 12:42 am

@benjy, terima kasih….tu yg sayang kat korang ni….hahahaha

Reply

hafizmd January 9, 2012 at 12:52 am

Mmg kacau daun betullah…alhamdulillah…dah selesai beli hosting baru =)

Reply

suri January 11, 2012 at 1:57 pm

orang abru nak syok dia pulak menyebok! cit!!! bro kena pasang kuat2 anti trojan ker anti apa2lah asal bukan anti kulat heeee
Baca entri terkini Blogger suri´s: Adakah Kita Kawan?

Reply

hafizmd January 14, 2012 at 4:04 pm

@suri, mmg kacau daun betullah…ingat nak kena pasang anti-super trojan

Reply

nizam January 4, 2012 at 11:39 am

pindah hosting bro…huhu…ataupun cuba tengok dia masuk kot mane…
Baca entri terkini Blogger nizam´s: Wordless Wednesday – Bermain Dengan Kod

Reply

hafizmd January 9, 2012 at 12:51 am

akhirnya, aku dah beli hosting lain…

tunggu settke jer…harap semua ok…ameen

p/s-mase kena kali kedua, dia kate ada lagi script yg kena virus tu tak diclearkan mase kena 1st time tu…bila kena kali ketiga…aku terus nekad keluar

Reply

titan January 4, 2012 at 12:01 pm

ko cuma mangsa keadaan aje. Blah aje dari hosting tu. Kalau sekali dua takpe. Ni aku rasa macam dah berkali-kali..
Baca entri terkini Blogger titan´s: Penangan Ustaz Azhar Idrus

Reply

b3njy January 6, 2012 at 1:09 pm

Betul kata Titan tu … kalau kau pindah hosting lain sah bertambah Kacak blog engkau ni Brooo …
Baca entri terkini Blogger b3njy´s: APA ? NUR AMALINA PECAH REKOD LAGI ?

Reply

hafizmd January 9, 2012 at 12:42 am

@benjy, harapnye camtulah…baru lapang rase…ameen

Reply

hafizmd January 9, 2012 at 12:50 am

@titan, mmg aku dah blah dah…pening juga aku….sekali dua kali…tiga kali..entri hilang, gambar hilang…senang citer…tukar terus…hehe

Reply

stiejaa January 4, 2012 at 4:44 pm

kasaq juga hacker nie no
termite treatment
Baca entri terkini Blogger stiejaa´s: Best Treatment Methods for Termites

Reply

syam January 4, 2012 at 6:30 pm

susah klu kena attack 2,3 kali ni..nmpak sgt ade vulnerability..shud be more careful..

Reply

tehr January 4, 2012 at 10:56 pm

mereka bukan kira awal tahun ke akhir tahun
moga2 terus selamat, bro
Baca entri terkini Blogger tehr´s: Layan 3GP Tengah Malam

Reply

hafizmd January 9, 2012 at 12:49 am

Asal ade ruang, terus cilok masuk…huuu

InsyaAllah, harapnye camtulah

Reply

suri January 11, 2012 at 1:59 pm

asal ada ruang tak akan lepaskan.kita snagka semua aksimet dah ok tapi mrka ada jer trick nak godam.mmg sedih bro saya dan merasa makan bulan berganti mggu 3 bulan gak masak2 otak saya d buatnya dg blog..sabar bro sb dugaan tu mmg tak blh lari dr seorang bergelar blogger.
Baca entri terkini Blogger suri´s: Adakah Kita Kawan?

Reply

hafizmd January 14, 2012 at 4:03 pm

@suri, mmg suri lebih arif dan faham sbb blog suri lagi lama masalah hari tu.

Nasib baik juga, blog saye pulih tp sbb selalu sgt kena, tu yg nak tukar ke netkl.Kurang sikit gelegak otak ni…hihihi

Reply

ciksembang January 5, 2012 at 2:22 pm

saya baru berkira2 nak tukar hosting malaysia.. tengah memilih mana yg agak terjamin..
Baca entri terkini Blogger ciksembang´s: Wordless Wednesday #14 Aksi Manja Kangaroo di Sydney

Reply

hafizmd January 9, 2012 at 12:48 am

NetKL mungkin boleh Kak CS masukkan dalam list =)

Reply

Dulu Lain Sekarang Lain January 5, 2012 at 10:46 pm

Semoga dapat ketemu hosting yg sesuai… Happy New year :D
Baca entri terkini Blogger Dulu Lain Sekarang Lain´s: Sindrom Salahkan Orang Lain

Reply

hafizmd January 9, 2012 at 12:48 am

Sudah jumpe bro…

Lame tak ketemu… =)

Reply

Cikgu Hairul January 6, 2012 at 8:34 am

Syarikat memang ada masalah orang nak jatuhkannya sejak lama dulu. Saya pun hostkan kat sana. Customer servis memang ok, cuma hacker yang kurang ajar tu je sering meresahkan.

Kalau ada hosting Malaysia yang best… alangkah baiknya..

Saya juga baru pindah hosting. Ikut saranan dari blog.ariff. Setakat ni urusan ok.

Berpindah dan berhijrahlah di tahun 2012 ni.
Baca entri terkini Blogger Cikgu Hairul´s: Rumah Baru Aku

Reply

hafizmd January 9, 2012 at 12:47 am

Entahlah. Mungkin juga, tapi demi keselesaan, saye terpakse juga pindah utk elakkan berulang lagi benda same.

Mencari yg lebih bagus =)

Reply

ohcikgu January 6, 2012 at 11:12 am

pindah ajelah. Dari dok bersedih aje..
Baca entri terkini Blogger ohcikgu´s: Kien Kiat dan Boon Heong tewas. Lin Dan dan Chong Wei MARA ke suku akhir terbuka korea 2012

Reply

hafizmd January 9, 2012 at 12:45 am

mmg dah pindah dah…dah siap beli pakej gold…tp kena tunggu lagi beberapa hari utk complete transfer domain

Reply

moy January 6, 2012 at 12:48 pm

ni virus ke orang yang hack website kita ni.. tp skrg ni mmg musim hacker

Reply

hafizmd January 9, 2012 at 12:45 am

virus yg dicipta oleh manusia yg terlebih bijak

Reply

squardpips January 6, 2012 at 12:50 pm

boleh tahu hosting company yang dimaksudkan
Baca entri terkini Blogger squardpips´s: Reading Into The Euro-Risk Decoupling

Reply

hafizmd January 9, 2012 at 12:44 am

ade dinyatakan dalam entri =)

Reply

b3njy January 6, 2012 at 1:06 pm

Apa ? mengamuk ? …. wow cool broo … cool … tetapi kalau nak mengamuk juga jangan lupa bawa sabit potong rumput …. sebab nampak cam ganas sikit :D
Baca entri terkini Blogger b3njy´s: APA ? NUR AMALINA PECAH REKOD LAGI ?

Reply

hafizmd January 9, 2012 at 12:44 am

keh3…mengamuk komen jer bang benjy…bukan nak buat demo pun…hehehehe

klau bawak sabit, nak nampak ganas, p potong semak samun…ade gak pekdahnye

Reply

b3njy January 6, 2012 at 1:11 pm

Kekadang pelik juga kan hackes ni … kelau yer pun nak test power cuba hack web site google ke … yahoo ke … bing ke …. facebook ke …. baru tahu ilmu tu tinggi mana … janganlah test blogger …. sebab kita ni memang tak security pun.
Baca entri terkini Blogger b3njy´s: APA ? NUR AMALINA PECAH REKOD LAGI ?

Reply

hafizmd January 9, 2012 at 12:41 am

payah kot, tu yg buat kat server2 yg tak berapa secure kot? agaknyelah….

Reply

b3njy January 6, 2012 at 1:13 pm

Tak der faedah pun nak test power hack kat blog orang bukan boleh dapat duit pun … nak dapat duit cuba hack maybank2u ke … cimp klik ke …. barulah reallll … :D
Baca entri terkini Blogger b3njy´s: APA ? NUR AMALINA PECAH REKOD LAGI ?

Reply

hafizmd January 9, 2012 at 12:40 am

entahlah bang benjy…nak test power kot…

jgn dia test kat maybank, naye kami yg simpan duit kat situ…hehe

Reply

Chipcoklat January 6, 2012 at 8:43 pm

Same le kita hafizmohd.. chip dulu guna hosting ni la.. selalu beno kene hack.. dengor kate hackers guna backdoor.. ntah ape bnde nye pun chip tak tau…tu sbb sekarang ni.. blogging guna blogspot dulu.. dah ade jumpa hosting ok skit.. bru nak register blog baru..
Baca entri terkini Blogger Chipcoklat´s: Penulis Baru Di Blog Cecite-Cecite

Reply

hafizmd January 9, 2012 at 12:40 am

oooo…gitu citernye..

mmg nyk kali jugaklah kirenye kena tahun lepas (lebih 2 kali).

itu tak termasuk bab down lagi…huuuuh

Reply

levelsatu January 8, 2012 at 4:17 pm

sudah sampai waktunya berpisah..
Baca entri terkini Blogger levelsatu´s: Negeri Sembilan jadi Juara Piala Sumbangsih 2012!

Reply

hafizmd January 9, 2012 at 12:28 am

Akhirnya… =)

Reply

padin January 9, 2012 at 10:36 pm

jaga – jaga… takut terkena amukan bro Hafiz, ekekee

Reply

hafizmd January 14, 2012 at 4:07 pm

belum bersedia utk mengamuk…

ade benda yg tiba2 datang mengejutkan mood

Reply

suri January 11, 2012 at 2:00 pm

jika keputusan utk bertukar tu lebih baik bagus d teruskan sahaj.klu yg lama datangkan masalah..
Baca entri terkini Blogger suri´s: Adakah Kita Kawan?

Reply

hafizmd January 14, 2012 at 4:02 pm

InsyaAllah. Lebih bagus dan terjamin keselamatannya

Reply

chii January 12, 2012 at 12:20 am

hehe..chiii ingtkan nak bertukar jadi otromen ke apa td..ekeke…kalau da slalu sgt masalah sama berulang..mmg patut dituka pun..
Baca entri terkini Blogger chii´s: Kesilapan Usahawan Melayu

Reply

hafizmd January 14, 2012 at 3:46 pm

hehe…gaye jer macam otroman…

nampaknya, gitulah chii…sbb dah banyak kali, tak tahan dah..hehe…terus nekad tukar

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge